Wednesday, December 22, 2010

PRAKTIKAL ohhh....PRAKTIKAL

assalamualaikum...wbt...
lame tul aku x mengupdate ape yg patut di page terchenta..akhirnye dpt gak..tp dlm keadaan yg tergopoh gapah gak la...[smentara memory x t'gnggu leh update bout my duty spnjg internship ni...]


20/12/10

lapor diri at BPSM Utem..sesampai jek aku kt situ kne join assembly mingguan..dh tu kne lak perkenalkan diri dpn org reramai...adesh..glabah la jap..if kt kls nervous der lg kwn2..tp dh sorg2 nk share dgn sape?huuu..tmbh la rndu aku kt kengkwn. pe leh wat kne gak la tima dh b'jauhan dgn dorg sumer T__T
lps slesai jek assembly aku ditempatkn kt BAHAGIAN DASAR DAN KUALITI, Unit Pengurusan Projek..xtau la pe yg aku kne wat lg k..huuu 3ari ni aku dok menung jek kt meja..sgt buring+busan...[lom de kje coz my penyelia bercuti] so aku pun "bercuti" gak la..ngeh3

on my 1st day,aku still blur,dgn flu aku yg semakin teruk coz aircond kt sini sgt la sjuk..aku dok diam cam bdk skul yg sgt baik n naif gtu..hik2 lom nk knl dgn staf kt sini lg kn..even dh di perkenalkan.[sombong ke aku?or malu?aku pemalu ke?]hik3
1st day aku lom der pe2 kje tp Big Bos btau yg bhgian ni nk bangunkan strategi prestasi baru..."BALANCED SCORECARD" apakah itu? haaa....aku pun blur mse bos tnyer [pdhal br jek lps final exm STRATEGI MANAGEMENT] so..mknenyer aku kne la belek2 buku strategi or xleh la buangkn memory tntg strategi management or lec strategi??hik2
hopefully aku dpt la phm tntg BSC ni spya aku xla blur smp akhir prktikal kn...

21/12/10
akhirnye aku der gak kje..tp xla pe pun..juz main tampal2 jek kt fail utk bengkel perancangan strategik dan perincian BSC utk staff pejabat pendaftar.
dh settle kje aku start lg menung panjang kt meja aku yg kosong,bersih lg indah..haha
lom der lptop or PC..

staff kt sini sgt ramah tamah aku br nk ok skit2 la dgn depa sumer..borak skit2..nk borak panjg2 xbrani lak coz biase ar ujung thn depa bz skit..

that's it 4day...it willbe update later..bubbye..

1 comment:

  1. hahaha tak siap projek aku bagi NO 20 marks.....

    ReplyDelete